Loft Conversion

The Brief

To incorporate an en suite into a previously created loft conversation space to create a useful guest suite.


The Project

A difficult yet rewarding project – redesigning a space that we previously helped to create.

The difficulty lay in the distinct lack of room in the area allocated as the bathroom. Each of the facilities needed to be positioned so they had adequate space to join into waste and soil pipes and we also needed to create an element of privacy/division from the rest of the room, without losing the aesthetics or light quality.

Working very closely with the client and a local bathroom goods supplier who provided CAD drawings to my specifications, we were able to agree the layout and specification, eg Nickles taps, low profile shower tray and soft closing toilet seat.

Once these details had been agreed and scrutinised by the client, it was then down to me to implement the installation of the units, working closely with local trades, ie plumbers and electricians so that the installation ran smoothly.

Finally once the tray, toilet, sink and bath had been spaced and positioned correctly, the frosted glass dividing wall had to be installed, also acting as one side of the shower cubicle walls, for space saving. To ensure minimal impact on the aesthetics of the room, the hidden rail system cut into the ceiling carefully and well placed edge strips etc. There was also hinged frosted glass adding to the effect of space and light.

The client was delighted with the result.